Magento 1 ondersteuning loopt binnenkort af, wat nu?

Per 1 juni loopt de ondersteuning voor Magento 1 af, en zal deze geen updates meer ontvangen. Ook geen beveiligingsupdates! Magento 1 is binnenkort dus end of life. Wil je een veilige webwinkel houden, dan is het belangrijk dat je tijdig stappen onderneemt om dit voor te zijn. Er zijn natuurlijk een aantal opties, maar voor alle opties geldt: het wordt overstappen naar iets nieuws, maar naar wat?

Overstappen op Magento 2

Een van de meest voor de hand liggende keuzes zal een nieuwe webshop op basis van Magento 2 zijn. Magento 2 is, net als Magento 1, een systeem dat 100% is gericht op e-commerce en grote(re) webwinkels. Het is wel belangrijk om te weten dat Magento 2 een totaal nieuw platform is, dat helemaal opnieuw is opgebouwd. Het is gebruiksvriendelijker en sneller dan Magento 1, maar daarentegen zullen niet alle thema’s en plugins van je huidige Magento 1 shop werken op een Magento 2 shop. Daarnaast zal een migratie vrij veel tijd (en dus geld) kosten.

Overstappen op WooCommerce

Een andere optie kan een migratie naar WordPress + WooCommerce zijn, wat, zeker in het geval van de wat kleinere shops, vaak een stuk kosten effectiever zal zijn. WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld, waar inmiddels meer dan 35% van alle websites op internet op draait. WooCommerce is een Plugin voor WordPress waarmee functionaliteit wordt toegevoegd voor een complete webshop. 25% van alle webshops op internet draait zelfs op WooCommerce!

Buiten de kosten om, zijn er ook nog wat andere voordelen om voor WooCommerce te kiezen, ten opzichte van Magento. Omdat WooCommerce een onderdeel is van WordPress kun je gebruik maken van alle geweldige plugins die reeds beschikbaar zijn voor het platform. Er zijn een aantal hele goede SEO plugins, integraties en koppelingen met andere systemen zijn vaak eenvoudig te realiseren en ook voor andere functionaliteit zijn vaak al plugins beschikbaar waardoor de ontwikkeling van maatwerk functionaliteit vaak tot een minimum beperkt blijft. Daarnaast is WordPress + WooCommerce een erg gebruiksvriendelijke optie, zowel voor de klant, als voor de webshop medewerkers.

De rest van de website kan, omdat het WordPress is, gewoon binnen dezelfde omgeving draaien. SEO werkt voor zowel de webshop als de rest van de website hetzelfde, vrijwel alles is naar wens aan te passen en het werkt gewoon goed.

Al met al kan een overstap naar WordPress + WooCommerce, afhankelijk van het type webshop, dus best een goede optie zijn. Als WordPress specialist kunnen we het in ieder geval zeker aanraden!

Heb je naar aanleiding van bovenstaande verhaal nu vragen over Magento, WordPress en/of WooCommerce? Neem dan gerust contact op, wij kunnen je er alles over vertellen!

Vraag nu uw gratis gids "In 5 stappen een succesvolle website" aan!

Schrijf u in om onze tips te ontvangen, te beginnen met een uitgebreide gids!

We haten SPAM en beloven uw e-mail adres veilig te houden.
Dit is onze privacy verklaring.

Wij maken gebruik van cookies om onze website zo goed mogelijk te laten werken.
Meer informatie? Lees onze privacy verklaring

Gratis handleiding ontvangen om uw WordPress website veilig te houden?

Schrijf u dan nu in om onze tips te ontvangen, te beginnen met een uitgebreide handleiding!

We haten SPAM en beloven uw e-mail adres veilig te houden.
Dit is onze privacy verklaring.